Att inreda barnrum är alltid kul, för här kan man kan ta ut svängarna lite när man inreder. Sen behöver inte det betyda att man mixar massa olika färger och stora mönster och rummet upplevs som rörigt, för det vill man inte. Även i barnrum måste det finnas en harmoni och balans som gör att rummet kan användas till lek men också till att sova gott i.

Man kan gärna tänka i teman när man inreder barnrum, och det behöver inte bara vara prinsar och prinsessor utan kan vara teman såsom djur, världen, rymden med mera. Att man utgår från barnets intresse, förutsatt att de är lite äldre och vet vad de gillar. Det är också trevligt om barnrummet kan följa den stil man valt för resten av huset, att man följer sin röda tråd. Även om man inreder med ett tema, så kan färger och material följa resten av huset.

Man kan tänka att det är tre olika faser. Först bebisrummet, sen kommer barnrummet och sedan tweenierummet. Så om man är riktigt praktisk och känner på sig att man inte vill lägga ned pengar och energi på att göra om rummen så ofta så är det bra att tänka igenom basen i rummet från början. Man behöver inte välja en klassisk bebistapet, utan man kan välja att måla eller tapetsera i en mer neutral stil som man vet kommer hålla och sen välja att byta möbler och leksaker allt eftersom tiden går.

Men även om man väljer att inreda barnrummet i de olika faserna, vilket jag själv tycker är kul, så finns det lite att tänka på såsom färgsättning, val av möbler, förvaring med mera. För när man inreder barnrum tycker jag att det är viktigt att tänka på förvaringen, så att det är lätt att städa undan dagens lek innan läggdags. Och färgskalan får gärna vara i mjuka toner, då ett barnrum gärna fylls av leksaker i grälla färger. Och att man delar in rummet i olika miljöer såsom sovdel, läshörna och lekyta. Detta kommer sedan följa med i de olika faserna men möbler och leksaker komma bytas ut.

Ja, och sen kommer såklart tonårsrummet men då kan det vara så att de vill inreda själva. Men vill man ha med ett finger i spelet, så ligg steget före och ta fram några olika förslag som du gillar, som de kan välja mellan, så ska ni se att det kanske faktiskt blir en bra kompromiss.