När jag började jag skriva om inredning var tanken att dela med mig av hur jag arbetar som inredare. I första krönikan beskrev jag hur jag alltid börjar med att fram ett inspirationscollage. Sen gick jag vidare med budgetplanering, vidare till materialval och sedan mer fördjupande rum för rum. Det har varit kul att få dela med mig av hur jag tänker när jag inreder, och jag hoppas att ni som läsare fått bra tips och inspiration till att börja inreda hemma. Nu är detta min sista krönika innan sommaruppehåll och jag tänkte knyta ihop säcken med lite tankar kring färger, form och balans. Att hitta sin röda tråd, som jag tjatat på om i nästan varje nummerJ

Och ja, det är viktigt att ha en röd tråd om man vill ha balans och harmoni i sitt hem. Jag pratade med en vän som går i inredningstankar. De ska flytta till nytt och hen vill blanda olika stilar och hade lite funderingar på om man verkligen bör göra det, eller om det blir för rörigt. Mitt svar blev, ja, men varför inte, men välj då en tydlig färgskala som genomsyrar hemmet och ger den röda tråden. Och varje stil i de olika rummen behöver inte vara dragna till sin spets, utan kan mötas över gränserna istället.

Att arbeta med färgsättning är något av det roligaste jag vet. Och det behöver inte bara vara färgsättning med målade väggar, utan färgsättning är också inredningen, textilierna, materialvalen. Allt detta ska mötas. Och när jag går in på djupet hemma hos en kund, så kommer jag till slut även in i deras garderob och börjar färgkordinera, kan vara en arbetsskada från många år inom modebranschen. Men för mig är inredning från A till Ö, man går hela vägen. Sen kanske det inte alltid ser ut så hemma hos mig, då jag har tre små som ofta har andra planer för min inredning, men om grunden finns där är det relativt lätt att få ordning på kaoset.