Att längta efter höst, rutiner och lite ordning. Ja, så är det hos oss just nu. Sommaren har en tendens att stöka till det, okej nu ljuger jag lite, det är alltid stökigt hemma hos oss, jag vet inte vem jag försöker lura med att skriva att det bara är stökigt på sommaren. Men det är extra stökigt på sommaren, tusen olika par sandaler, badväskor, disk på bänken, leksaker överallt och eventuellt en renovering på det. I vårt fall är det ett nytt badrum som byggs i skrivande stund. Men det är tydligen så vi gör det i denna familj, vi gillar projekt. Men det tar på krafterna, det ska jag inte sticka under stol med, för vi är inte en någon superfamilj som kan rådda tre sommarlovslediga barn samtidigt som vi ska fixa i ordning vårt renoveringsobjekt utan att det kivas här hemma, nej, nej, så är det verkligen inte. Så visst, lite tråkigt att sommaren går mot sitt slut men vi välkomnar hösten och lite mer ordning och reda.

Och precis som att man tar fram höstgarderoben vill man även göra höst hemma. Butikerna fylls med nyheter i dova färger, årets Ikea katalog dimper ned i brevlådan och man börjar sukta efter mysiga plädar som kan värma en i soffan en ruggig höstkväll.

Men innan du börjar klicka hem, gör en inventering av vad du har där hemma, du kanske hittar något i gömmorna som kan få komma fram, och något får plockas bort. Gör en klassisk ommöblering, prova dig fram, är det ngn möbel du alltid stört dig på, var inte rädd för att ta bort den eller placera om den. Ibland behöver man bara se sina möbler i en annan miljö för att de ska komma till sin rätt. Och för att göra lite reklam för mig själv och min bransch, så kan det vara skönt att ta hjälp utifrån, någon som kommer in med nya ögon och kan ge konkreta tips och förslag för att få fram det bästa av ditt hem. Och hjälpa dig med att hitta de bästa godbitarna från höstens trender.