Hösten är här och för många innebär det nystart och förändring. En av dem kan vara ny bostad. Och det är vid denna tidpunkt bostadsmarknaden kommer igång igen efter sommarens lågsäsong. Vad bör man då tänka på när man ska göra iordning sin bostad inför försäljning.

Det finns olika vägar att gå och man kan lägga sig på olika nivåer. Tänk att nivå ett är ett rent och städat hem med de klassiska snittblommorna och färska kryddor. Nivå två gör man en mer grundlig undanplockning, eventuellt tar man bort några möbler och man adderar lite nya inredningsdetaljer för att få en uppdaterad och fräsch look.

Nivå tre så tar man det hela vägen, man ser över allt från inredning till färgsättning. Man gör större förändringar såsom till exempel att lacka om köksluckorna, måla om ett sovrum eller att slipa golven. Man ger bostaden en grundlig make over som passar en bred kundgrupp och ger en inflyttningsklar känsla, så när det väl är dags är det bara för köparen att flytta in.

När det kommer till inredningen gäller det att ta fram bostadens fördelar och då kan man behöva placera om, eller ta bort möbler som tar för mycket av rummets energi och skapar ett negativt intryck. Men plocka inte bort för mycket då är det lätt att man förlorar den personliga och hemtrevliga känslan. Väljer man att köpa nytt inför en styling, tänk igenom dina inköp, så att du kan ta med det även till nästa bostad. Kan man hitta det man söker på blocket eller loppis alternativt hyra/ låna, så hjälper det både miljön och din plånbok. Tänk också på att ge dina gamla möbler ett nytt liv.Ditt hem ska vara inbjudande och att styla med växter ger just det, en välkomnande känsla. Och det jag tycker är viktigast av allt, är känslan av att det bor någon där och att de unika detaljerna får komma fram och ta plats.