Ett badrum kan inredas på många olika sätt. Det kan till exempel vara det klassiska med grått golv och vita väggar. Det kan vara det lite mer personliga, där man blandar kakel med målade väggar. Eller det mer moderna med samma platta på vägg och golv. Och inget av detta är fel utan alla alternativen är bra och kommer kunna passa in om man följer sin röda tråd med färger och val av stil på inredning.

Det man kan tänka på när man inreder badrum är storleken, beroende på om det är ett stort eller litet badrum kan det passa bättre eller sämre med en stor eller liten platta. Beroende på hur man sätter plattan kan badrummet se mindre eller större ut. Och om man till exempel sätter plattan rakt eller omlott, så kan det förstärka en viss stil.

Man kan också välja vad som ska vara blickfånget. Är det till exempel en klinkerplatta med ett framträdande mönster så är det golvet som ska vara blickfånget och inredningen det sekundära. Medan om jag till exempel har inrett med en exklusiv badrumsinredning så kan kakel och klinker vara mer basic för att hålla fokus till inredningen. Det viktiga är att hitta balansen. Och att kunna använda sig av ett lite mer basic alternativ på någon av delarna är ju också bra för plånboken. Men återigen, bara för att det är basic behöver det inte betyda platt och tråkigt, utan att en annan del väger upp och gör det personligt.

Tänk också igenom hur badrummet ska användas och vad som behöver förvaras. Ska det vara dusch eller badkar, eller kanske både och. Behövs det en dubbelkommod eller räcker det med en enkel. Vilken typ av duschvägg passar in, ska det vara en fast rak modell eller en med svängda dörrar som går att fälla in och få mer utrymme. Det går att tänka utanför ramarna när man inreder badrum och få till ett personligt och välgenomtänkt badrum utan att behöva välja de mest exklusiva produkterna.

Sen kanske man vill ta ett säkert kort i just badrummet, då det ska hålla i många år, men om man väljer material och färgskala som man vet kommer hålla så kan man ändå gå ifrån det traditionella och våga prova något lite mer annorlunda.