Påsken är en högtid med inte så mycket press, inga direkta måsten utan man är långledig och många åker bort eller passar på att fixa hemma. Så jag tänkte att skulle dela med mig av lite lätta tips för att få till en dukning som är lite ”lagom” och lätt att fixa.

Till de här dukningarna så är temat påsk och då gult är en av de bästa färgerna denna vår, så valde jag att ha det som utgångspunkt. Basen i bägge dukningarna är en vit linneduk, som egentligen är ett påslakan, men varför inte, bara det är rent så funkar det hur bra som helst. Stora skillnaden är porslinet och linneservetterna (vilka också är klippta från en stuvbit av ett påslakan jag hade sparat).

 

Så till det gula porslinet, som jag bara längtat efter att få duka med, blev det vita linneservetter, och för att förhöja den rustika känslan blev det skärbrädor i trä som dekorerats med små söta chokladägg, jag menar, det är ju perfekt att kunna äta upp bordsdekorationen. Och några slingor från murgrönan, i gamla glasburkar fick bli pricken över i.

Till den andra dukningen ville jag göra tvärtom, och ha en ljus servis och lägga tyngden på linneservetterna. Och när jag funderade på att färga in ägg till dekorationen, så kom jag på att jag också kunde färga in de vita linneservetterna, vilket blev en väldigt lyckad chansning. Och till bordsdekorationen knep jag en av penséerna jag just planterat i en av mina utekrukor, så den fick komma in och gästspela lite, för att sen flytta tillbaka ut.

Okej, nu tänker ni, det skulle ju vara lätt, men jag lovar, det var faktiskt lätt att färga in både linneservetterna och äggen. Jag kan tillägga att jag gjorde det lite på en höft, för jag gillar när det går fort och har inte så mycket tålamod, men slutresultatet blev faktiskt bra ändå.